Zagorelo, ko sta “švasala” za rezervne dele (video); veter razkril streho

05. 03. 2019 09:37

pozar_konjice_svasanje_marec_2019Včeraj je ob 11.41 v Zečah, občina Slovenske Konjice zagorelo osebno vozilo parkirano v gospodarskem poslopju. Požar se je razširil na celotno gospodarsko poslopje. Posredovali so gasilci PGS Slovenske Konjice, Zreče in Stranice, ki so požar omejili, pogasili ter pregledali požarišče. Na kraju je bila tudi policija, ki je zapisala naslednje:

Včeraj okoli poldneva smo bili obveščeni o požaru v Zečah. Zagorelo je v garažnih prostorih, kjer sta domačina opravljala razrez vozila, pri tem pa so iskre kotne brusilke zanetile požar. V požaru, v katerem je nastalo za okoli 15.000 € materialne škode, ni bil nihče poškodovan. V omenjenem primeru zbiramo obvestila v smeri suma storitve kaznivega dejanja Povzročitev splošne nevarnosti. Zaradi požara je bila krajši čas, za ves promet, zaprta regionalna cesta Celje – Slovenske Konjice.

Ob 12.06 so v kraju Globoko pri Šmarju pri Jelšah v dimniku stanovanjske hiše gorele saje. Gasilci PGD Šmarje pri Jelšah so dimniški požar pogasili, pregledali in očistili dimnik. Do prihoda dimnikarja so prepovedali kurjenje.

Ob 14.32 se je na regionalni cesti iz Malih Braslovč proti Letušu, občina Braslovče, pripetila prometna nesreča v kateri se je voznica osebnega vozila zapeljala iz cestišča in se prevrnila na bok vozila. Gasilci PGE Celje in PGD Braslovče so zavarovali kraj nesreče, odklopili akumulator in postavi vozilo na cestišče. Poškodovanih ni bilo Obveščene so bile pristojne službe.

Ob 15.50 so v Ločici ob Savinji, občina Polzela, gasilci PGD Andraž pogasili manjši požar podrastja pogasili. Obveščene so bile pristojne službe.

Ob 15.50 je v naselju Zgornje Grušovlje, občina Žalec, gorelo v naravi. Gasilci PGD Šempeter, Andraž nad Polzelo, Polzela in Ločica ob Savinji so požar grmičevja in podrasti razbremenitvenega jarka v dolžini 650 metrov pogasili. Obveščene so bile pristojne službe.

Ob 17.13 je v kraju Pustike, občina Šmarje pri Jelašh zagorelo v kurilnici stanovanjske hiše, začetni požar so stanovalci pogasili sami, gasilci PGD Zbika in Šmarje pri Jelšah so prostor izpraznili ter pregledali s termo kamero.

Ob 17.59 je v kraju Tepanje, občina Slovenske Konjice, močan veter razkril streho gospodarskega objekta. Posredovali so gasilci PGD Tepanje, ki so pokrili ter zaščitili streho objekta.

Ob 18.28 je v kraju Olimje, občina Podčetrtek, močan veter podrl drevesa na cesto. Posredovali so gasilci PGD Podčetrtek, ki so drevesa odstranili s ceste.

Ob 22.24 sta na avtocesti Celje–Ljubljana, v občini Žalec, trčili osebni vozili. Gasilci PGE Celje so zavarovali in razsvetljevali kraj dogodka, nudili pomoč reševalcem, odklopili akumulatorja, preprečili nadaljnje iztekanje tekočin ter cestišče posuli z vpojnimi sredstvi. V SB Celje sta bili prepeljani dve poškodovani osebi.

*video: Radio Rogla; foto: zaslonska slika RR

vita-mavric-klik

Oznake:
Vam je članek zanimiv? Delite ga s prijatelji:
X
163 queries in 7,251 seconds.