Zagorelo na balkonu, ogenj v garaži zajel 6 vozil – evakuiranih 30 ljudi

13. 08. 2020 10:08

Včeraj so ob 11.15 gasilci PGD Radeče nudili pomoč reševalcem NMP pri prenosu obolele osebe iz reševalnega vozila v stanovanje na Titovi cesti v Radečah.

Ob 15.28 sta na avtocesti v predoru Golo rebro v občini Slovenske Konjice trčili osebni vozili. Posredovali so gasilci PGE Celje in PGD Slovenske Konjice, ki so zavarovali kraj dogodka, odklopili akumulatorja ter z vpojnimi sredstvi posuli razlite motorne tekočine. Poškodovanih oseb ni bilo.

Ob 15.45 je v Bevčah, občina Velenje, zagorel elektro drog. Posredovali so gasilci PGD Bevče in Vinska gora, ki so zavarovali kraj dogodka ter pogasili požar.

Ob 15.50 so gasilci PGE Celje Na Golovcu v Celju s tehničnim posegom odprli vhodna vrata objekta ter tako omogočili reševalcem NMP dostop do obolele osebe.

Ob 16.50 je na Levstikovi cesti v Šoštanju zagorelo na balkonu stanovanjske hiše, ogenj pa se je razširil na fasado objekta ter na ostrešje. Posredovali so gasilci PGD Šoštanj, ki so zavarovali kra, dogodka, pogasili požar ter objekt in prostore pregledali s termovizijsko kamero.

Ob 0.32 je v Stantetovi ulici v Velenju v garažah večstanovanjskih blokov zagorelo osebno vozilo, požar pa se je razširil še na pet vozil. Požar so pogasili gasilci iz PGD Velenje in Šalek. Iz stanovanjske stavbe je bilo začasno delno evakuiranih 30 stanovalcev. Ena oseba se je nadihala dima in so jo reševalci NMP prepeljali v ZD Velenje.

foto: PGD Velenje

Oznake:
Vam je članek zanimiv? Delite ga s prijatelji:
X
160 queries in 2,398 seconds.