Zagorelo na Gosposki v Celju, srčni zastoj občana, poplave

12. 10. 2020 19:20

Ob 1.42 je v Gosposki ulici v Celju zagorel stanovanjski objekt. Posredujejo gasilci PGE Celje, PGD Celje – Gaberje in Ostrožno.

Ob 21.55 so v naselju Trg, občina Radeče, gasilci PGD Radeče naleteli na občana, ki je doživel srčni zastoj. Gasilci so skoraj pol ure do prihoda reševalne ekipe NMP Sevnica izvajali reanimacijo s pomočjo AED, nato pa so ga v oskrbo prevzeli reševalci, ki so ga dodatno oskrbeli in prepeljali v nadaljnjo oskrbo v SB Celje.

POPLAVE: Zaradi obilnega deževja preko nedeljskega dne je bilo zabeleženo skupno 36 dogodkov. Posamezni dogodki so bili zabeleženi na območjih občin Brezovica, Celje, Domžale, Dravograd, Hrastnik, Ivančna Gorica, Kočevje, Ljubljana, Laško, Lenart, Ljubljana, Postojna, Prevalje, Radeče, Slovenske Konjice, Šentilj, Škofljica, Tržič, Vodice, Vrhnika, Zagorje ob Savi, Zreče in Žalec. Meteorna voda je v večini primerov zalila prostore, oziroma ogrožala objekte. Zaradi razmočenega terena so se sprožili manjši zemeljski plazovi, eden od teh ogroža stanovanjsko hišo. Na terenu je posredovalo 33 gasilskih enot, od tega 3 poklicne. Tudi preko noči so odpravljali posledice poplav.

Oznake:
Vam je članek zanimiv? Delite ga s prijatelji:
X
168 queries in 1,204 seconds.