Zaključena preiskava kaznivih dejanj – Zloraba prostitucije


Kriminalisti Policijske uprave Celje so v sodelovanju z Generalno policijsko upravo zaključili preiskavo v zvezi kaznivih dejanj zlorabe prostitucije.

V Sektorju kriminalistične policije Policijske uprave Celje so s preiskavo omenjenih kaznivih dejanj začeli novembra lani. Med preiskavo so zoper dva osumljena uporabili tako klasične kot tudi prikrite preiskovalne ukrepe po Zakonu o kazenskem postopku in zoper osumljena pridobili dokaze o izvrševanju kaznivih dejanj – Zlorabe prostitucije.

Osumljena sta žrtve preslepila tako, da sta preko spleta oglaševala ponudbe za delo erotičnih maserk in pri tem obljubljala dober zaslužek. V nadaljevanju sta izkoristila neozaveščenost in naivnost mladoletnih žrtev in z namenom zaslužka od njih zahtevala, da poleg izvajanja erotične masaže, strankam nudijo tudi spolne usluge.

V okviru kriminalistične preiskave so kriminalisti pridržali dve osebi. Po odredbi sodišča pa so pri osumljenih opravili hišno preiskavo.

Zoper osumljena, petintridesetletnika in sedemindvajsetletnico, ki sta neprijavljena bivala na območju Upravne enote Šmarje pri Jelšah, so na Okrožno državno tožilstvo v Celju podali kazensko ovadbo zaradi suma storitve dveh kaznivih dejanj – Zloraba prostitucije po čl. 175/I in II Kazenskega zakonika-1 ter kaznivega dejanja Spolni napad na osebo mlajšo od 15 let po čl. 173/I Kazenskega zakonika-1.

M.T.