Zakonca iz okolice Šentjurja gojila konopljo


Iz PU Celje so sporočili, da so šentjurski policisti v začetku tega tedna v okolici Ponikve odkrili nasad 781 sadik konoplje. Z zbiranjem obvestil so ugotovili, da sta v omenjenem nasadu konopljo gojila 60 in 57 let stara zakonca, stanujoča na tem območju.

Policisti so lepo urejen nasad konoplje, velik 60 x 15 metrov, odkrili na težko dostopnem terenu. Nasad je bil zaščiten z mrežo proti toči in obdan z večjo količino vodnih virov, potrebnih za gojenje. Policisti  so v okolici  našli še več manjših nasadov konoplje.

V nadaljevanju so policisti in kriminalisti z zbiranjem obvestil ugotovili, da sta prepovedano drogo konopljo v omenjenih nasadih gojila 60-letni domačin in njegova 57-letna partnerka. V nasadih so našli 527 izredno kakovostnih sadik konoplje, visokih več kot 2,5 m. V gozdu ob kmetiji, kjer omenjena živita, so našli še najmanj kubični meter posušenih stebel konoplje, prekritih s folijo.

V hišni preiskavi ki je sledila, so policisti na podstrešju našli sušilnico in laboratorij za pridelavo konoplje ter približno ¼ kg že posušene konoplje, pripravljene za prodajo. V okolici hiše in v pripadajočih objektih kmetije pa so našli še 254 sadik konoplje . Nekatere so bile že posušene, druge pa sta osumljena gojila v okolici hiše, na vrtu ter na njivi.

Z zbiranjem obvestil so policisti še ugotovili, da sta zakonca v mesecu maju posadila najmanj 1000 sadik konoplje, s pridelavo prepovedane droge pa sta se ukvarjala že dlje časa.

Policisti bodo oba osumljena kazensko ovadili zaradi suma storitve kaznivega dejanja Neupravičene proizvodnje in prometa s prepovedanimi drogami po 186/I-III členu Kazenskega zakonika.

Vir in foto: PP PU Celje