Zalito skladišče, požar v transformatorski postaji, vozilo obstalo na tirih

112,

Včeraj so ob 9.44 v Zgornjem Negonju, občina Rogaška Slatina, zagorele saje v dimniku stanovanjske hiše. Po podatkih Uprave Republike Slovenije za zaščito in reševanje so gasilci PGD Steklarna Rogaška Slatina in PGD Rogaška Slatina zavarovali kraj, pogasili tleče saje ter pregledali prostore in dimnik s termovizijsko kamero. Odsvetovali so nadaljnje kurjenje do prihoda dimnikarja.

Ob 12. 00 je na Partizanski cesti v Velenju v podjetju počila vodovodna cev za in zalila skladišče. Izčrpali so jo gasilci PGE Velenje.

Ob 15.31 je v Podkraju pri Velenju zagorelo v transformatorski postaji. Gasilci PGE Velenje so zavarovali kraj dogodka, v prisotnosti elektro službe vstopili v objekt in ugotovili, da je požar že ugasnil. Prezračili so prostor in nudili pomoč elektro službi.

Ob 20.44 sta v naselju Breg pri Polzeli, občina Polzela, trčili osebni vozili. Gasilci PGE Celje, PGD Andraž nad Polzelo, Ločica ob Savinji in Polzela so zavarovali kraj dogodka, osvetljevali kraj nesreče, usmerjali promet, odstranili vozilo z vozišča in odklopili akumulator. V nesreči je bila ena poškodovana ena oseba.

Danes je ob 1.29 je v naselju Bukovžlak, občina Celje, osebno vozilo obstalo na železniških tirih. Gasilci PGE Celje so s pomočjo vitla vozilo odstranili s tirov. Obveščene so bile pristojne službe.

*v slikovnem kolažu od leve proti desni fotoutrinki intervencije: PGD Steklarna Rogaška Slatina, PGD Rogaška Slatina in PGD Steklarna Rogaška Slatina