Zalito stanovanje, zemeljski plaz

23. 11. 2022 08:04

Po podatkih uprave Republike Slovenije za zaščito in reševanje je ob 18.28 na Vojkovi cesti v Velenju zaradi obilnih padavin, podtalnica zalila kletno stanovanje. Gasilci PGD Velenje so pregledali kraj dogodka in na kraju pustili sesalec za vodo.

Ob 20.09 se je na Ljubljanski cesti v Velenju sprožil zemeljski plaz. Gasilci PGD Velenje in Bevče so zavarovali kraj dogodka, pokrili plaz s folijo in preprečili dodatno močenje tal. Obveščene so bile pristojne službe.

Ob 23.03 je na Čopovi ulici v Celju meteorna voda iztekala po četrtem in petem nadstropju večstanovanjskega objekta. Gasilci PGE Celje so pri pregledu ugotovili, da se je v enem iz med stanovanj v petem nadstropju snela vertikalna cev meteornih/odpadnih vod, zato so cev zasilno pričvrstili.

Danes se je ob 6.43 v Sladki gori, občina Šmarje pri Jelšah, porušil del stropa v starejši stanovanjski hiši. Gasilci PGD Šmarje pri Jelšah in PGD Sladka gora so zavarovali kraj dogodka in pregledali porušeni del. Reševalci NMP Šmarje so oskrbeli eno poškodovano osebo.

Preberite tudi današnje poročilo Policijske uprave Celje

Oznake:
Vam je članek zanimiv? Delite ga s prijatelji:
X
143 queries in 0,893 seconds.