Žalski policisti preiskali več vlomov in tatvin


Po poročanju policistov PU Celje so policisti Policijske postaje Žalec v zadnjih mesecih leta 2011 obravnavali večje število kaznivih dejanj velikih tatvin, kot so vlomi v poslovne objekte in v gostinske lokale. Z zbiranjem obvestil so ugotovili, da je 21-letni storilec iz Liboj, skupaj še z drugimi sostorilci, osumljen storitve štirih kaznivih dejanj velikih tatvin na območju PP Žalec in poskusa kaznivega dejanja velike tatvine. Povzročena materialna škoda znaša okoli 4000 €.

V nadaljevanju je bilo ugotovljeno, da so navedeni osumljenci meseca decembra 2011 vlomili tudi v stanovanjsko hišo na območju Maribora in odtujili za okoli 1000 € tehničnih in drugih predmetov. Prav tako so na območju PP Velenje osumljeni storitve še petih kaznivih dejanj velikih tatvin, ki naj bi jih storili oktobra 2011. Vlomili so v pet parkiranih osebnih avtomobilov. Na območju PP Celje pa so isti mesec vlomili v še  tri vozila.

Pri preiskovanju kaznivih dejanj so policisti PP Žalec do 48 ur pridržali dva osumljenca, opravili dve hišni preiskavi ter izvedli šest zasegov predmetov, ki so izvirali iz navedenih  kaznivih dejanj. Poleg teh opisanih 13 kaznivih dejanj velikih tatvin, so policisti PP Žalec odkrili tudi eno kaznivo dejanje prikrivanja. Z izvedenimi ukrepi je bilo tako skupno preiskanih 14 kaznivih dejanj, v vseh primerih so dokazi podkrepljeni tudi z zaseženimi predmeti.

Zoper šest osumljencev bodo policisti podali kazensko ovadbo, sledi pa še nadaljnje zbiranje obvestil s ciljem preiskave še drugih kaznivih dejanj.

Vir: PU Celje