Žalski policisti prijeli 28-letnika, osumljenega drznih tatvin


Po poročanju PU Celje so policisti Policijske postaje Žalec v ponedeljek, 6. junija 2011, odvzeli prostost 28-letnemu moškemu z območja Šmarja pri Jelšah, ki je osumljen storitve najmanj desetih kaznivih dejanj in sicer štirih drznih tatvin, ene roparske tatvine, dveh velikih tatvin in treh tatvin.

Na območju Žalca so policist v zadnjem mesecu obravnavali več primerov tatvin in drznih tatvin v trgovinah. Storilci so predvsem kradli računalnike in druge vrednejše predmete ter kozmetične in prehrambene izdelke.

Z zbiranjem obvestil so policisti ugotovili, da je dveh izmed teh dejanj osumljen 28-letni odvisnik doma iz območja Šmarja pri Jelšah, ki se, odkar je pred kratkim prišel s prestajanja zaporne kazni, potika po Žalcu in spi po kleteh.

28-letnik je poleg omenjenih tatvin osumljen tudi roparske tatvine v eni od žalskih trgovin, kjer ga je prodajalka sicer zalotila, vendar je uporabil fizično silo in z ukradenimi stvarmi pobegnil iz prodajalne.

Osumljeni je v treh primerih starejšim ženskam na posebno predrzen način ukradel torbice in denarnice ter druge predmete. V enem primeru je starejši onemogli občanki torbico celo iztrgal s pripomočka za hojo ter pobegnil.  Vendar so na srečo policisti torbico našli in jo vrnili oškodovanki.

Poleg omenjenega je 28-letni odvisnik od prepovedanih drog osumljen, da je v sostorilstvu z drugimi storilci najmanj dvakrat vlomil v prostore žalskega podjetja in ukradel različne tehnične predmete.

Osumljenemu, ki je bil na prostosti šele slaba dva meseca, je preiskovalni  sodnik včeraj odredil pripor.