Zaposleni v celjskem podjetju, kjer opravljajo tehnične preglede, prejemal podkupnine

11. 05. 2017 14:45

Celjski kriminalisti so pred meseci prišli do operativnih podatkov, da nekdo od zaposlenih v enem izmed podjetij na območju Celja, kjer opravljajo tehnične preglede, prejema podkupnine.

Zaradi dokazovanja in potrditve operativnih podatkov so kriminalisti na podlagi odredb tožilstva in sodišča pri preiskavi kaznivih dejanj, poleg klasičnih, izvajali tudi prikrite preiskovalne ukrepe.

Pri preiskavi so ugotovili, da 59-letni moški, doma z območja Celja, sprejema denar v zameno pa izpolni zapisnik o tehnično brezhibnem vozilu, četudi vozilo ni  tehnično brezhibno. Zaznali so tudi primere, ko je oseba izpolnila zapisnik o opravljenem tehničnem pregledu ter brezhibnosti vozila, čeprav vozila na tehničnem pregledu sploh ni bilo.

Celjski kriminalisti so 5. maja 2017 opravili osebno preiskavo osumljenega in zasegli dokumentacijo v prostorih, kjer opravljajo tehnične preglede. V zvezi s temi kaznivimi dejanji ter v povezavi z nekaterimi drugimi kaznivimi dejanji danes na območju Celja in Maribora poteka več hišnih preiskav. Obstaja namreč sum, da so osebe, ki so povezane z izvrševanjem korupcijskih kaznivih dejanj, izvrševale tudi kazniva dejanja tihotapstva. Pri teh preiskovalnih opravilih so  danes zasegli večjo količino tobačnih izdelkov in odvzeli prostost dvema osebama, ki sta še v policijskem pridržanju.

Za kaznivo dejanje Jemanje podkupnine, po 261. členu kazenskega zakonika, je zagrožena kazen od enega do osmih let zapora, za kaznivo dejanje tihotapstva pa je po 2. odstavku 250. člena zagrožena zaporna kazen od enega do 10 let.

Poleg omenjenega velja omeniti, da v tem primeru niso sporne zgolj podkupnine in njihova višina, predvsem je zaskrbljujoče dejstvo, da so bila zaradi omenjenih dejanj v cestnem prometu udeležena vozila, ki niso bila tehnično brezhibna, zaradi česar bi lahko prišlo do izjemno tragičnih posledic, tudi najhujših prometnih nesreč.

sola-voznje-polsi-klik

Oznake: , , ,
Vam je članek zanimiv? Delite ga s prijatelji:
X
165 queries in 1,409 seconds.