Zaradi afere z narkotikom proti celjskemu zdravniku Andreju Žmavcu vložen obtožni predlog


Priznani celjski specialist nujne medicinske pomoči primarij Andrej Žmavc se bo na sodišču, potem ko so celjski tožilci zoper njega prejšnji torek vložili obtožni predlog, po poročanju Dela moral zagovarjati zaradi afere z narkotikom. Žmavcu očitajo poneverbo in neupravičeno uporabo tujega premoženja.

Že lani so v preiskavi kriminalisti ugotovili, da so v celjskem zdravstvenem domu prek osumljenega in hkrati tudi odgovornega zdravnika od aprila 2009 do septembra 2010 nabavili 3494 ampul dolantina. Le za 14 ampul so ugotovili, komu so bile predpisane v uporabo. Predpisane knjige o uporabi zdravila so bile s strani osumljenega zdravnika pomanjkljivo vodene, podatek o tem, za koga je bilo zdravilo namenjeno, je bil prikazan lažno, zdravnik je napisal, da je zdravilo uporabil v enoti varstva v Domu sv. Jožefa v Celju, kjer je delal kot hišni zdravnik. Seveda omenjeno zdravilo do tja ni nikoli prišlo, saj naj bi osumljeni zdravilo uporabljal izključno za svoje zdravljenje, za lajšanje bolečin in zdravljenje kronične bolezni ter si ga več kot leto dni, kot to delno dopuščajo pravila, predpisoval sam.

Notranji strokovni nadzor in strokovna komisija, ki je med drugim ugotavljala vpletenost morebitnih Žmavcevih sodelavcev sta ugotovila, da osumljeni zdravnik ni ravnal strokovno. Andreju Žmavcu očitajo poneverbo in neupravičeno uporabo tujega premoženja, za kar je zagroženo do tri leta zapora.

Več preberite v Delovem članku.

(Fotografija je simbolična).