Zaradi eksplozije na avtobusni postaji v Celju kazensko ovadeni dve osebi


Zaradi januarske eksplozije na avtobusni postaji v Celju so policisti kazensko ovadili fizično in pravno osebo.

V začetku januarja letos je okoli 12.30 ure na Avtobusni postaji v Celju prišlo do eksplozije v kateri so bile poškodovane tri osebe, o tem smo poročali tukaj. Ogled kraja eksplozije je opravila ogledna skupina Sektorja kriminalistične policije PU Celje, udeležili sta se ga tudi preiskovalna sodnica in državna tožilka.

Z ogledom kraja, zbiranjem obvestil in pridobitvijo strokovnih mnenj je bilo ugotovljeno, da je do eksplozije in požara prišlo v pritličnih prostorih Avtobusne postaje Celje, natančneje v prostoru, kjer je nameščena elektro omarica, kjer je zagorelo. Vzrok za nastanek požara in eksplozije je bilo nenadzorovano uhajanje zemeljskega plina iz jeklene cevi z nameščenim elektromagnetnim ventilom, v betonskem jašku med avtobusno postajo in Mariborsko cesto.

V eksploziji so bile lažje poškodovane tri osebe. Prav tako so bili močno poškodovani pritlični prostori stavbe.

Zaradi suma storitve kaznivega dejanja so policisti konec preteklega meseca kazensko ovadili 64-letnega moškega, ki je v podjetju, ki je pristojno za izvajanje dejavnosti sistemskega operaterja distribucijskega omrežja zemeljskega plina, pristojen in odgovoren za dosledno izvajanje periodične sistematične kontrole distribucijskega omrežja zemeljskega plina v jašku, v neposredni bližini avtobusne postaje. 64-letnik je osumljen storitve kaznivega dejanja povzročitev splošne nevarnosti, saj ni zagotovil obratovalne zanesljivosti delovanja distribucijskega omrežja zemeljskega plina in plinovodnih naprav, s čimer je bila ogrožena splošna varnosti ljudi in premoženja ter okolja.

64-letnika in pravno osebo so policisti kazensko ovadili zaradi suma storitve kaznivega dejanja povzročitev splošne nevarnosti. Za omenjeno kaznivo dejanje je zagrožena zaporna kazen do petih let.

foto: PU Celje

naslovna fotografija: Tilen Križnik