Pod vplivom alkohola zapeljal na nasprotni vozni pas in trčil v 26-letno voznico


V ponedeljek, 23. 7. 2012, ob 16:25, se je v Spodnjem Mestinju, na območju Šmarja pri Jelšah, zgodila prometna nesreča, ki jo je zaradi predrzne vožnje v cestnem prometu povzročil 29-letni voznik iz Loke, poročajo iz PU Celje.

Omenjeni je med predrzno vožnjo z osebnim avtomobilom po cesti iz Zibike proti Spodnjem Mestinju pri stanovanjski hiši za Roginsko Gorco zaradi neprilagojene hitrosti med vožnjo skozi ovinek zapeljal na nasprotni vozni pas in bočno trčil v 26-letno voznico osebnega avtomobila iz Šerovega. Pri tem je slednja utrpela lažje telesne poškodbe.

Pri ogledu kraja prometne nesreče so policisti ugotovili, da je povzročitelj kazal očitne znake vpliva alkohola. Po pravilno opravljenem preizkusu mu je alkotest Drager pokazal koncentracijo 0,76 ml/l (1,52 g/kg) alkohola na liter izdihanega zraka. Odrejen je bil strokovni pregled, ki je bil opravljen v Zdravstvenem domu Šmarje pri Jelšah. Na podlagi 24. člena Zakona o pravilih cestnega prometa (ZPrCP-1) je bilo zoper njega odrejeno pridržanje v trajanju največ 12 ur, vendar ne manj kot 6 ur.

Policisti Policijske postaje (PP) Šmarje pri Jelšah bodo zoper omenjenega zaradi utemeljenega suma storitve kaznivega dejanja predrzne vožnje v cestnem prometu (324. člen KZ-1), podali kazensko ovadbo na pristojno okrožno državno tožilstvo. Za storitev tovrstnega kaznivega dejanja se storilec kaznuje z zaporom do treh let.

* fotografija je simbolična