Zaradi plazu poplavljena hiša, veter podiral drevesa

10. 08. 2018 23:34

rp_112logo.jpgDanes sta ob 14.12 na Plešivcu, občina Velenje, trčili osebni vozili. Gasilci PGD Velenje so proti naletno in proti požarno zavarovali kraj nesreče, odklopili akumulator, posuli razlite motorne tekočine z absorbentom ter nudili pomoč policiji in ekipi NMP. Ekipa NMP Velenje je eno poškodovano osebo odpeljala v bolnišnico Slovenj Gradec.

Ob 16.48 je v Topolšici, občina Šoštanj, zaradi zemeljskega plazu meteorna voda poplavila stanovajsko hišo. Posredovali so gasilci PGD Topolšica, ki so preusmerili vodo, ki je ogrožala hišo in izčrpali vodo iz hiše.

Ob 17.18 je na Ljubiji, občina Mozirje, strela udarila v gospodarsko poslopje. Gasilci PGD Mozirje so objekt pregledali s termo kamero in niso zaznali nobenih žarišč požara. Strela je delno razkrila ostrešje.

Ob 17.41 je v Drobinskem, občina Šentjur, iz neznanega vzroka osebno vozilo zapeljalo v potok. Posredovali so gasilci PGE Celje, ki so zavarovali kraj dogodka, nudili pomoč poškodovani osebi do prihoda reševalcev, dvignili vozilo s potoka, odklopili akumulator in posuli razlite motorne tekočine z vpojnim sredstvom. Poškodovana oseba je bila odpeljana v SB Celje.

Ob 18.13 je v Lepi Njivi, občina Mozirje, močan veter podrl pet dreves. Posredovali so gasilci PGD Mozirje, ki so odstranili drevesa in omogočili prevoznost ceste.

 

Oznake:
Vam je članek zanimiv? Delite ga s prijatelji:
X
137 queries in 0,747 seconds.