Zaradi požiganja, kljub požarni ogroženosti, gasilec skorajda ob življenje (dopolnjeno)

01. 04. 2017 14:18

Zadnji dan so znova zaznamovali požari, najhuje pa je bilo v bližini Velenja, kjer jo je skupil eden od gasilcev, ki so posredovali zaradi nove človeške neumnosti.

Včeraj je ob 12.39 pri naselju Hrastovec v občini Velenje zagorelo v gozdu na težko dostopnem terenu. Posredovalo je 191 gasilcev iz PGD Škale, Šalek, Pesje, Velenje, Vinska Gora, Bevče, Šoštanj–mesto, Gaberke in IPGD Premogovnik Velenje. Požar so lokalizirali ob pomoči helikopterja Slovenske vojske. Zgorelo je okoli 8 hektarjev gozda in podrasti. Posamezna žarišča požara so preko noči nadzorovali gasilci PGD Škale. Posredoval je tudi helikopter policije in dežurna ekipa HNMP Maribor, ki so v UKC Maribor prepeljali huje poškodovanega gasilca. V jutranjih urah bodo gasilci ponovno preverili stanje na požarišču.

Ob 14.32 je na Železarski cesti v Štorah zagorela suha trava med železniškima tiroma. Posredovali so gasilci PGD Štore, Prožinska vas in Svetina, ki so požar pogasili.

Ob 16.59 je na Partizanski cesti v Celju prišlo do začetnega požara v gozdu. Posredovali so gasilci PGE Celje in požar pogasili.

Ob 17.58 so na Vrunčevi ulici v Celju posredovali gasilci PGE Celje zaradi suma uhajanja ogljikovega monoksida v stanovanjskem objektu. Opravili so meritve, katere pa niso pokazale prisotnosti plina. Kljub temu so prepovedali nadaljnje kurjenje do prihoda serviserja, saj je bil servis peči nazadnje opravljen pred tremi leti.

Ob 21.19 je v Podkrižniku, občina Rečica ob Savinji, zagorela suha trava na površini okoli 50 kvadratnih metrov. Posredovali so gasilci PGD Rečica ob Savinji, ki so požar lokalizirali in pogasili.

Ob 23.38 je v Slovenskem Dolu, občina Žalec, iz neznanega vzroka zagorelo osebno vozilo. Posredovali so gasilci PGD Kasaze-Liboje, Zabukovica in Dobriša vas-Petrovče, ki so požar lokalizirali in pogasili, posuli kraj dogodka z vpojnim sredstvom in iztekle tekočine očistili.

Danes je ob 6.27 v Gorici pri Šmartnem, občina Celje, v gozdu zagorela podrast. Gasilci PGE Celje in Lopata so pogasili manjši požar na površini okoli 100 kvadratnih metrov.

Dodano naknadno

Ob 13.00 se je v Turskem žlebu, občina Solčava poškodoval turni smučar. Posredovali so reševalci GRS Celje, ki so smučarja oskrbeli in ga prepeljali v SB Celje.

Ob 13.56 so na ulici V. Prekomorske brigade v Celju posredovali gasilci PGE Celje, ki so s pomočjo avtolestve nudili pomoč reševalcem NMP Celje pri prenosu obolele osebe, ki je bila prepeljana na zdravljenje v SB Celje.

Ob 16.58 je v naselju Dobrič, občina Polzela, gorela travna površina v izmeri 400 kvadratnih metrov. Posredovali so gasilci PGD Andraž nad Polzelo, PGD Polzela in PGD Ločica ob Savinji, ki so požar pogasili ter pregledali okolico. Obveščene so bile pristojne službe.

tecaj-samoob-klik

Oznake:
Vam je članek zanimiv? Delite ga s prijatelji:
X
170 queries in 0,923 seconds.