Zaradi prometne nesreče pred izvozom Dramlje več ur zaprta avtocesta. Povzročitelj vozil pijan

19. 08. 2019 17:23

S Policijske uprave Celje so sporočili, da so bili ob 16.46 uri obveščeni o prometni nesreči na avtocesti A1 –  smer Maribor, približno en km pred izvozom Dramlje.

V nesreči so bila udeležena tri osebna vozila in eno tovorno vozilo. 46-letni voznik osebnega avtomobila je vozil po avtocesti v smeri Maribora. Ker je vozil z neprilagojeno hitrostjo, je trčil v vozilo, ki je vozilo pred njim in je zaradi ustavljajoče kolone pričelo zavirati. Prišlo je do naletnega trčenja, v katerem so bila udeležena štiri osebna vozila in eno tovorno vozilo. Trije poškodovani udeleženci so bili odpeljani v bolnišnico Celje, kjer je bilo ugotovljeno, da so zadobili lažje telesne poškodbe. Zoper povzročitelja sledi kazenska ovadba zaradi nevarne vožnje ter obdolžilni predlog zaradi vožnje pod vplivom alkohola.

V smeri proti Mariboru je nastal večkilometrski zastoj vozil, ki so oblikovala reševalni pas (naslovna fotografija).

Avtocesta je bila v smeri Maribora dve uri popolnoma zaprta od priključka Celje center, nato je bil promet v smeri Maribora delno sproščen po prehitevalnem pasu, okoli 20.30 ure pa so avtocesto ponovno odprli.

Obvoz je bil urejen preko izvoza Celje Center proti Vojniku in Slovenskim Konjicam oz. Štoram in Šentjurju. Zastoji so nastajali tudi na teh regionalnih cestah.

foto: Matej Podgoršek FB

Oznake: , ,
Vam je članek zanimiv? Delite ga s prijatelji:
X
144 queries in 0,896 seconds.