Zdrs vozil na avtocesti, potem pa kombi v gasilce; ujeta oseba v dvigalu; težave s težkim snegom

06. 03. 2018 12:14

Ob 6.12 je na avtocesti v bližini izvoza Lopata prišlo do zdrsa dveh osebnih vozil, nato pa do naleta kombiniranega vozila v interventno vozilo gasilcev. Gasilci PGE Celje so zavarovali kraj dogodka, odklopili akumulatorje in nudili pomoč dvema poškodovanima osebam do prihoda reševalcev. Poškodovani osebi sta bili odpeljani v SB Celje.

Ob 07.25 je na Cesti na Roglo v občini Zreče zaradi okvare dvigala ostala ujeta ena oseba. Posredoval je gasilec PGD Zreče, ki je s tehničnim posegom osebo rešil.

Ob 07.34 se je v Vrenski Gorci, občina Kozje, pod težo snega podrla streha silosa, ki je bil del gospodarskega poslopja. Posredovali so gasilci PGD Buče, ki so iz objekta rešili kmetijsko mehanizacijo in traktor ter očistili sneg, ki je padel v notranjost objekta.

Ob 9.32 se je na Čimernem v občini Radeče na hlevu zaradi prekomerne obtežbe strešne konstrukcije zaradi teže snega vdrla streha. Posredovali so gasilci PGD Jagnjenica in Radeče, ki so sneg s strehe očistili in odstranili traktor. Šest glav govedi je bilo preko dneva odpeljano na varno.

Ob 9.44 se je na Zahomcah v občini Vransko na hlevu zaradi prekomerne obtežbe strešne konstrukcije zaradi teže snega vdrla streha. Posredovali so gasilci PGD Vransko, Ločica pri Vranskem in Prekopa-Čeplje-Stopnik, ki so s tehničnim posegom podprli streho hleva ter iz njega rešili 5 glav govedi.

Ob 12.42 je na Celjski cesti v Šmarjah pri Jelšah gasilec PGD Šmarje pri Jelšah s tehničnim posegom odprl vrata stanovanja in omogočili vstop reševalcem NMP. V stanovanju se je nahajala mrtva oseba.

Ob 23.19 se je v Podpeči nad Marofom, občina Šentjur, zaradi teže snega delno porušila streha lesenega gospodarskega poslopja. Posredovali so gasilci PGD Planina, ki so zavarovali porušeno strešno konstrukcijo in pomagali lastniku pri premestitvi živine v nadomestni prostor.

Oznake:
Vam je članek zanimiv? Delite ga s prijatelji:
X
170 queries in 1,368 seconds.