Zemeljski plaz, veter razkril streho, zalit proizvodni objekt

30. 12. 2020 07:54

Včeraj je ob 9.12 na Konovski cesti v Velenju osebno vozilo zapeljalo z vozišča. Gasilci PGD Velenje so zavarovali kraj nesreče in nudili pomoč delavcem avtovleke pri izvleku vozila.

Ob 10.18 je bil na Tovarniški ulici v Celju zaznan vonj po bencinu v jašku in prostorih objekta. Gasilci PGE Celje so prezračili prostore z nadtlakom prepihali jašek in izmerili koncentracijo nevarnih plinov.

Ob 16.52 se je v kraju Podkraj pri Velenju, občina Velenje, sprožil zemeljski, ki ogroža gospodarsko poslopje. Gasilci PGD Pesje so preusmerili meteorne vode in prekrili plaz v izmer okoli 40 kvadratnih metrov z foliji. Na kraju so bile pristojne službe.

Ob 17.07 je v kraju Polje pri Bistrici, občina Bistrica ob Sotli, meteorna voda zalivala proizvodni objekt. Gasilci PGD Bistrica ob Sotli so izčrpali meteorno vodo in objekta in s pomočjo gradbenega stroja preusmerili tok meteorne vode.

Ob 17.36 so v Kropi, občina Gornji Grad, zagorele saje v dimniku stanovanjske hiše. Posredovali so gasilci PGD Bočna, Gornji Grad in Nova Štifta.

Ob 18.00 je v Bočni, občina Gornji Grad, močan veter razkril streho pomožnega objekta, zaradi puščanja vode pa je prišlo do preboja električne napeljave. Posredovali so gasilci PGD Bočna, ki so zavarovali kraj dogodka in obvestili dežurnega električarja, ki je izklopil objekt iz omrežja.

Oznake:
Vam je članek zanimiv? Delite ga s prijatelji:
X
157 queries in 0,895 seconds.