Zemeljski plaz zaprl glavno cesto pri Rogatcu (foto), podrt most pri Žalcu

11. 03. 2018 10:49

Včeraj se je ob 15.48 v Lesičnem, občina Kozje, sprožil zemeljski plaz. Posredovali so gasilci PGD Lesično-Pilštanj-Zagorje, ki so s folijo pokrili plaz in uredili odvodnjavanje.

Ob 16.04 so na Ulici OF v občini Radeče posredovali gasilci PGD Radeče, ki so ob prisotnosti policije s tehničnim posegom odprli vrata stanovanja, v katerem naj bi bila onemogla oseba.

Ob 18.10 se je v Zabukovici, občina Žalec, podrl lesen most. Posredovali so gasilci PGD Griže in Zabukovica, ki so izvlekli ostanke mostu in očistili strugo.

Ob 19.37 so na Cesti na Ostrožno v Celju gorele saje v dimniku stanovanjske hiše. Posredovali so gasilci PGE Celje in PGD Ostrožno, ki so goreče saje pogasili, s termovizijsko kamero pregledali dimnik ter prepovedali nadaljnje kurjenje do prihoda dimnikarja.

Ob 23.32 se je bil v Strmcu pri Svetem Florjanu v občini Rogaška Slatina sprožil zemeljski plaz in zasul glavno cesto Rogatec–Majšperk. Cesta do nadaljnjega ni prevozna. Obveščen je bil vzdrževalec ceste VOC, ki je postavil cestno signalizacijo in bo v nedeljo čez dan nadaljeval z ogledom in odpravo posledic. Gasilci PGD Sveti Florjan in Stoperce so pravili ogled terena, hiše in gospodarskega poslopja v bližini in na delu plazu preusmerili tok vode. Poškodb niso ugotovili.

plaz_strmec_marec_2018_2

*foto: Danijela Ducman

Oznake:
Vam je članek zanimiv? Delite ga s prijatelji:
X
163 queries in 1,297 seconds.