Zgorela sušilnica sadja, dimniški požar, trčenji

16. 12. 2020 07:43

Včeraj je ob 4.45 v Prožinski vasi, občina Štore, zagorel leseni objekt namenjen sušenju sadja. Posredovali so gasilci PGD Prožinska vas in Štore, ki so kraj dogodka zavarovali, ogenj pogasili ter pregledali objekt in okolico. Gasilci PGD Svetina so ostali v pripravljenosti. Objekt je v celoti pogorel. Obveščene so bile pristojne službe.

Ob 7.55 so v Poljanah v naselju Rimske Toplice, občina Laško, zaradi neočiščene dimniške tuljave zagorele saje v dimniku stanovanjskega objekta. Gasilci PGD Laško in Rimske Toplice so požar pogasili, prezračili prostore in dimnik pregledali s termovizijsko kamero. Lastniku pa so svetovali, da do prihoda dimnikarja ne kuri.

Ob 11.14 so na Linhartovi ulici v Velenju gasilci PGD Velenje ob prisotnosti policije s tehničnim posegom odprli vrata stanovanja v stanovanjski hiši in tako omogočili reševalcem NMP in policiji do preminule osebe.

Ob 12.06 sta v Homcu v občini Rečica ob Savinji trčili osebni vozili. Gasilci PGD Nazarje so zavarovali kraj nesreče, odklopili akumulator in nudili pomoč reševalcem NMP Mozirje, ki so v nesreči poškodovano osebo na kraju oskrbeli in nato prepeljali v SB Celje.

Ob 13.24 sta v Gabrovniku v občini Slovenske Konjice trčili osebni vozili. Gasilci PGD Slovenske Konjice so zavarovali kraj nesreče, odklopili akumulatorja, posuli po vozišču razlite motorne tekočine, vozišče očistili in odstranili vozilo ter nudili pomoč reševalcem NMP Slovenske Konjice, ki so na kraju oskrbeli v nesreči poškodovani osebi in ju nato prepeljali v SB Celje.

Ob 18.08 so na Celjski cesti v Rogaški Slatini gasilci PGD Rogaška Slatina nudili pomoč reševalcem NMP Šmarje pri Jelšah pri prenosu obolele osebe iz reševalnega vozila do doma.

Oznake:
Vam je članek zanimiv? Delite ga s prijatelji:
X
140 queries in 0,970 seconds.