Zlatarno v Velenju oropal 19-letni domačin, identiteta sostorilca neznana

24. 02. 2015 16:14

roparS Policijske uprave Celje so v zvezi z ropom velenjske zlatarne, ki je bil izvršen 5. februarja sporočili nove podrobnosti.

Omenjenega dne so bili v popoldanskih urah obveščeni o ropu zlatarne na  Kidričevi  cesti  v  Velenju.  Okoli  17.30 ure sta v prodajne prostore zlatarne  vstopila dva zamaskirana in oborožena storilca. Eden od storilcev je  fizično  napadel zaposlenega, drugi pa je medtem ukradel večjo količino nakita.  Ker  se  je  zaposleni  uprl,  sta  ga v nadaljevanju oba storilca potisnila  na  tla  in ga večkrat udarila.  Po dejanju sta peš pobegnila in odnesla za več kot 40.000 € nakita.

Dva  dni  po ropu je policijska patrulja PP Velenje na avtobusni postaji v Velenju opazila  dva  mlajša  moška. Eden od njiju je takoj, ko je opazil policista, v  koš  na  avtobusni  postaji  odvrgel  vrečko.  Pri vizualnem pregledu  sta  policista  ugotovila,  da  je  v  vrečki, ki jo je osumljeni odvrgel v koš, nakit, ki bi lahko izviral iz ropa zlatarne.

Kriminalisti  in policisti so z opravljenim  ogledom, online casino zbiranjem obvestil in ostalimi  preiskovalnimi  dejanji  ugotovili, da je ropa osumljen 19-letnik doma  iz Velenja, le ta je tudi, ko je opazil policista odvrgel nakit v koš za  smeti.  Z  nadaljnjimi  preiskavami  so  policisti  in kriminalisti, na podlagi  zavarovanih  sledi na kraju dejanja potrdili, da je osumljeni tudi neposredno  sodeloval  pri izvršitvi kaznivega dejanja. Pri izvedbi ropa mu je  pomagal  za  zdaj  še  neznani  sostorilec. Za izsleditev sostorilca še preiskava intenzivno poteka.

Kriminalisti  so  19-letnega  Velenjčana  s   kazensko  ovadbo  zaradi suma storitve  kaznivega  dejanja  Rop   po 206/II členu Kazenskega zakonika 1B, privedli  k  preiskovalnemu  sodniku  Okrožnega  sodišča  v Celju, ki mu je odredil pripor.

polovicka_celje_klik

Vam je članek zanimiv? Delite ga s prijatelji:
X
189 queries in 1,105 seconds.