Znane podrobnosti o petkovem naletu: povzročitelj vozil z dvema promiloma alkohola v krvi


Policisti Postaje prometne policije Celje so v petek zvečer v Celju obravnavali prometno nesrečo, ki jo je zaradi vožnje s prekratko varnostno razdaljo povzročil voznik tovornega vozila.

Preizkus alkoholiziranosti je pokazal, da je voznik vozil pod vplivom alkohola. Vozniku so prometni policisti zaradi suma storitve kaznivega dejanja nevarne vožnje odredili še strokovni pregled z odvzemom krvi in urina, kjer je bilo ugotovljeno, da je imel povzročitelj v času prometne nesreče dobri dve promili alkohola v krvi. Voznika so kazensko ovadili.

Policisti opominjajo, da se že pri enem promilu alkohola v krvi bistveno zmanjša ocenjevanje globine prostora in pozornost, zaradi česar nismo sposobni voziti s primerno razdaljo.

Naše reakcije so prepozne in napačne, na določene nevarnosti sploh nismo več sposobni reagirati. Zato pogosto pride do naletov. Prav tako se povečuje reakcijski čas in čas ustavljanja, možnost udeležbe v prometni nesreči se pri enem promilu alkohola poveča za najmanj 25-krat.

Vsi udeleženci cestnega prometa se morajo zavedati, da alkohol ne sodi v promet in da s svojim neodgovornim ravnanjem, ne ogrožamo le svojih življenj, pač pa tudi življenja ostalih nič krivih udeležencev cestnega prometa.