Zvone Laubič, ki je pred City centrom umoril svojo partnerico, ne priznava krivde

24. 11. 2016 17:58

rp_policija-150x150.jpgAprila letos je Zvone Laubič na avtobusni postaji pred City centrom umoril svojo 33-letno partnerico. Svoje dejanje sicer obžaluje, vendar na današnjem predobravnavnem roku ni priznal krivde.

Po poročanju 24 ur.com naj bi bil razlog v tem, da se s tožilko Marjeto Kreča ni uspel sporazumeti glede višine zaporne kazni. Tožilka in Laubičev zagovornik Matjaž Šaloven sta sodnici Marjani Topolovec Dolinšek predlagala zaslišanje prič.

Šaloven naj bi poleg tega zahteval tudi izločitev določenih listih iz obtožnega gradiva in izločitev javnosti z glavnih obravnav, ker se bodo izvajali dokazi, ki se nanašajo na osebno in intimno življenje Laubiča, vendar je to zahtevo sodnica zavrnila. 

Dolinškova bo sklicala glavno obravnavo, ko bo sprejet sklep o izločitvi listin, Laubiču, ki se nahaja v celjskem priporu, pa bo sodil petčlanski senat. 

Aprilskemu umoru je bil priča tudi mladoletni otrok, ki je bil z Laubičem in njegovo partnerico pred trgovskim centrom, pri čemer se je par začel prepirati. Laubič je nato stopil do avtomobila, iz katerega naj bi vzel nož in z njim večkrat zabodel svojo partnerico. Celjski center za socialno delo Laubiču ne dovoli stikov z otrokoma, še dodaja 24 ur.com.

Oznake: , , ,
Vam je članek zanimiv? Delite ga s prijatelji:
X
148 queries in 1,078 seconds.