10-letnica dislociranega oddelka GŠ Celje v Vojniku


gs-celje-do-vojnik

V tem letu mineva že 10 let, od kar so v Glasbeni šoli Celje s ponosom odprli dislociran oddelek v Občini Vojnik in tako približali glasbeno izobraževanje mladim tudi v tej regiji.

Učenci so pridobili možnost, da obiskujejo pouk instrumenta in nauka o glasbi v svojem kraju in na svoji osnovni šoli, saj pouk poteka v popoldanskem času v OŠ Vojnik. Nastopi potekajo v Kulturnem domu Vojnik in v Glasbeni šoli Celje.

V dislociranem oddelku izvajajo skupinski pouk nižje stopnje osnovnega glasbenega izobraževanja, to je nauk o glasbi 1. – 6. razreda, ter individualni pouk vseh tistih instrumentov, za katere učenci v posameznem šolskem letu izkažejo interes, z izjemo nekaterih (npr. tolkal), nekateri instrumenti pa so že stalnica: klavir, flavta, violina, basovska trobila, oboa. V šolskem letu 2019/2020 je v dislociranem oddelku v Vojniku vpisanih 93 učencev.

Okroglo obletnico bodo obeležili z osrednjim slavnostnim dogodkom 19. novembra v Kulturnem domu Vojnik.

Glasbena šola Celje se ob 10- letnici dislociranega oddelka zahvaljuje Občini Vojnik in Osnovni šoli Vojnik za pomoč in podporo pri izvajanju naše dejavnosti. Obenem izrekamo čestitke vsem, ki smo kakorkoli vključeni v učno-vzgojni proces in spodbujanje glasbene kulture med mladimi in širše.GŠ Celje

Vse najboljše!