11. mednarodni folklorni festival Od Celja do Žalca 2016: gala večer folklore v Celjskem domu (foto, video)


DSCN9936 (Kopiraj)8. septembra se je začel mednarodni folklorni festival, ki ga že enajsto leto zapored organizira Medobčinsko kulturtno društvo Od Celja do Žalca.

V 11-dnevnem festivalu se je zvrstilo več izjemnih predstavah, ki so potekale v Velenju, Laškem, Žalcu in Celju, so se ljubiteljem folklore predstavile folklorne skupine University´s folk dance group Soveldaja, Talin – Estonija, YAYA DANCE DU CAMEROUN, Foumban – Kamerun, Tirana Folkloric Ensemble/ Tirana Cultural Center, Tirana – Albanija in VEVERICA – Detskaja horeogrifčeskaja škola Šelkovo, Moskva – Rusija.

DSCN9878 (Kopiraj)

DSCN9910 (Kopiraj)Folklorne skupine so sprva nastopile v sredo v Laškem in nadaljevale v četrtek pa v Velenju. V petek uvečer je potekal še gala večer folklore v Celjskem domu, festival pa se je zaključil v soboto zvečer z zaključnim nastopom v telovadnici I.  osnovne šole v Žalcu. V nedeljo se bodo gostujoče folklorne skupine predstavile še na dnevih narodnih noš v Kamniku.

Na celotnem festivalu je sodelovalo 100 domačih in 60 tujih folkloristov, ki so skozi glasbo in ples predstavili svojo kulturo. Tudi letos je festival Od Celja do Žalca požel veliko zanimanja.

Gala večera folklore v Celjskem domu smo se udeležili tudi mi in za vas posneli bogato fotogalerijo ter video posnetek.

[simpleviewer width=100% height=700 id=1029]