14 zlatih plaket mladim celjskim glasbenikom na državnem tekmovanju


Domen Lampret s korepetitorko

Zaključeno je tekmovanje mladih glasbenikov Republike Slovenije TEMSIG, ki se je odvijalo od 27. februarja do 15. marca na različnih glasbenih šolah v osrednji Sloveniji. 52. tovrstno tekmovanje bodo prihodnji teden zaokrožili s koncertom izbranih prvonagrajencev.

Letošnjega tekmovanja so se udeležili tudi učenci Glasbene šole Celje in dijaki umetniške gimnazije glasbene smeri, ki jo izvajajta I. gimnazija v Celju in GŠC kot redno in vzporedno izobraževanje.

Tristan Arko z mentorjem Urbanom Krčem in korepetitorko Janjo Cerjak

Tako je iz Celja tekmovalo kar 48 učencev in dijakov v 38 kategorijah, osvojili pa so 14 zlatih plaket, 10 srebrnih plaket, 9 bronastih plaket, 3 priznanja ter 2 priznanji za udeležbo. Poleg plaket so osvojili tudi pet 1. nagrad, tri 2. nagrade in štiri 3. nagrade ter še 2 posebni priznanji za najboljšo izvedbo obvezne skladbe ter dve priznanji za najboljšo interpretacijo skladbe.

Tekmovalci, ki so osvojili zlato plaketo in 1. nagrado, so:

Luka Mlakar s korepetitorko

Fin Šibli, harmonika I. c (mentor Tomaž Marčič); Luka Mlakar, rog I. b (mentor Timotej Šnofl), tudi priznanje za najboljšo izvedbo obvezne skladbe; Tristan Arko, tolkala II. b (mentor Urban Krč); Domen Lampret, evfonij II. b (mentor Uroš Košir), tudi priznanje za najboljšo izvedbo obvezne skladbe; Trio Divertimento: Ana Krošl, Ema Kramer in Anamarija Prepadnik, komorne skupine z godali in klavirjem I. b (mentorica Alenka Firšt), ki pa so osvojile vseh 100 točk ter tudi posebno priznanje za najboljšo interpretacijo skladbe.