3. tekmovalna predstava Novačanovih srečanj 2016: Jasmina Reza: “BOG MASAKRA” (foto, video)


DSCN0725 (Kopiraj) DSCN0746 (Kopiraj)V petek zvečer smo si lahko v Gledališču Zarja Celje ogledali že 3. tekmovalno predstavo v okviru XXIV. Novačanovih gledaliških srečanj. Tokrat nas je razvajal KUD Fofité Medvode s strupeno grenko komedijo Bog masakra.

Yasmina Reza, ena najuspešnejših evropskih dramatičark, se v grenko komični igri Bog masakra, poigra s težko združljivo masko civiliziranosti in nekotroliranim agresivnim nagonom.

Dva zakonska para, štirje odrasli, vzgojeni ljudje, se srečajo, ker sta se njuna enajstletna sinova stepla in je eden drugemu s palico razbil zobe. Neprijetni dogodek želijo zaključiti vzgojno, na kulturen način. A njihove skrbno vzdrževane fasade prijaznosti hitro začnejo pokati in skoznje  kmalu pridejo napadalne besede in tudi dejanja.

Vse to je skozi prizmo komedije, ki pa se kljub temu loti resnih družbenih problematik, brezhibno prikazala igralska zasedba KUD-a Fofité v sestavi Katarine Srne, Džonija Ballonija, Maše Kavčič in Zvoneta Nagodeta. Igralci so se tekom predstave sprehodili skozi širok spekter emocionalnih stanj, s čimer so brez doma navdušili občinstvo. Igralska zasedba je nagovorila tematike, kot so nasilje, družbeni status, vzgoja otrok in reševanje konfliktov in jih postavila v širši družbeni kontekst.

Letošnja Novačanova gledališka srečanja pa se z novembrom nadaljujejo s polno paro, tako da ne spreglejte pestre palete sledečih predstav. Do takrat pa vas vabimo k ogledu videa in fotogalerije s petkovega dogajanja.

[ngg_images source=”galleries” container_ids=”447″ display_type=”photocrati-nextgen_pro_thumbnail_grid” override_thumbnail_settings=”1″ thumbnail_width=”185″ thumbnail_height=”160″ thumbnail_crop=”1″ images_per_page=”8″ border_size=”0″ border_color=”#eeeeee” spacing=”3″ number_of_columns=”4″ ngg_triggers_display=”never” ngg_proofing_display=”0″ captions_enabled=”0″ captions_display_sharing=”1″ captions_display_title=”1″ captions_display_description=”1″ captions_animation=”slideup” is_ecommerce_enabled=”1″ order_by=”sortorder” order_direction=”ASC” returns=”included” maximum_entity_count=”500″]