5. dobrodelni koncert OŠ Lava: Prebujanje pomladi in upanja (foto, video)


Pretekla nedelja je temeljila na dobrodelnosti. V Celjskem domu je potekal že 5. dobrodelni koncert OŠ Lava, z naslovom “Prebujanje pomladi in upanja”. Z nakupom vstopnice so obiskovalci donirali v sklad za otroke šole. 

DSC01491

Na odru se je zvrstilo kar nekaj priznanih slovenskih glasbenikov, kot na primer Nuša Derenda in Alenka Gotar. Večer so glasbeno obarvali tudi šolarji OŠ Lava, pri katerih je zbor mladih pevcev pod odrom spremljal instrumentalni sestav. Ples na odru se je hitro razlezel med poslušalce.
Tema koncerta so bili ptički in rože. Tako so oder krasile velike barvne rože, za njimi pa “letele” ptice. Nastopajoči so navduševali občinstvo. Tako so si lahko med nastopom mlade flavtistke zamišljali, kako sedijo na zeleni livadi, se ob Abba show mixu spominjali svoje mladosti in ob energičnosti Nuše Derenda končno tudi vstali in zaplesali.
DSC01510Med nastopajočimi so bili tudi Sanja Poljšak Pesan, Manuella Brechko, Ansambel Golte ter šolski solisti – Maj Turnšek, Živa Žohar, Klara Krumpak.

Žiga Lakner, lanski finalist oddaje Slovenija ima talent, je navduševal s svojim vokalnim razponom in že tekom prepevanja slovite pesmi Time to say goodbye, požel aplavz. Prav tako je navduševala polfinalistka omenjene oddaje, Janina Klenovšek. Oba se učita solopetja pri vsem dobro poznani operni pevki Alenki Gotar. Tudi slednja je za zbrane pripravila dve pesmi, pri čemer se je sprehodila med publiko in se hudomušno pozabavala z nekaterimi posamezniki.

 

Alenka Gotar
Alenka Gotar

Nedvomno je bila zvezda večera Nuša Derenda, ki je s svojo energijo očarala vse prisotne in jih spravila na noge. Skupaj so zaplesali in zapeli Poletno noč. “Baje sem bila nazadnje na OŠ Lava pred osmimi leti, ” je pričela in pogledala ob njej zbrane šolarje. ” No, takrat še vas ni sploh bilo,” se je pošalila in nasmejala zbrane.

Nuša Derenda

Za konec je bila Nuša Derenda deležna prav posebnega presenečenja. OŠ Lava ji je za rojstni dan podarila šopek rož, zbrani pa so ji ubrano zapeli Vse najboljše.

Koncert so povezovali Tony Carter – Partizan in  učenca OŠ Lava, Laura Žagar in Jaka Mihalič.

Če ste koncert zamudili, si lahko ogledate fotogalerijo in prisluhnete nekaj nastopajočim, prikazanim v kratkem videu.

[simpleviewer width=100% height=700 id=531]

K. S.