6. mednarodno tekmovanje opus 1-plesna miniatura v Plesnem forumu Celje (foto, video)


Plesni forum Celje je bil zopet izjemno obiskan.
Plesni forum Celje je bil zopet izjemno obiskan.
Enya Belak
Enya Belak

Vroč sobotni večer se je še bolj ogrel v Plesnem forumu Celje, kjer je potekalo 6. mednarodno tekmovanje opus 1-plesna miniatura. Gre za plesno predstavo v avtorski koreografiji plesalke Enye Belak, nagrajenke zavoda Federacija. Mlada umetnica je ples kot umetnost popeljala v popolnoma nove dimenzije, ki so pritegnile tudi številne obiskovalce, sej je bil Plesni forum Celje napolnjen do zadnjega kotička.

Enya Belak je sicer uspešna plesalka, koreografinja, igralka in tudi aktivistka. Vse od leta 2002 se vsako leto udeleži plesnega tekmovanja Opus – 1 in se uvrsti v finalni program prireditve v Celju. Leta 2003je  z miniaturo Naju v muzeju kdo opazi osvojila 1. mesto, čez dve leti pa se je z avtorskim plesom Svoboda povzpela na 3. mesto. Svoje plesno znanje nadgrajuje na raznih plesnih delavnicah in kampusih tako doma kot v tujini s priznanimi plesalci in koreografi. Za svoje delo je leta 2013 prejela tudi nagrado Ksenije Hribar.

Da je eden izmed prepoznavnejši obrazov na slovenskem plesnem parketu, je Enya Belak tudi tokrat dokazala v Plesnem forumu Celje, saj je odlično reflektirala stanje družbe skozi ples. 6. mednarodnega tekmovanja opus 1-plesna miniatura smo se udeležili tudi mi in posneli fotogalerijo ter video posnetek.

 

[simpleviewer width=100% height=700 id=596]

Na predstavo TV avantura v Plesni forum brezplačno; Na Polovička.si imamo za člane na voljo še nekaj brezplačnih vstopnic za premiero plesno-gledališke predstave za otroke (OŠ) TV Avantura, ki bo v soboto, 14. junija ob 19:00 v Plesnem forumu Celje. Naročite jih s klikom tukaj:

polsi-pf-celje-klik