8. dobrodelni koncert Barbare Celjske povsem napolnil Celjski dom (foto, video)


Tomaž Fluderik in Hedvika Zimšek
Tomaž Fluderik in Hedvika Zimšek

 

Boštjan Korošec
Boštjan Korošec

Celjski dom je v četrtek zvečer vsem obiskovalcem ponudil pestro paleto dogajanja, saj je tam potekal 8. dobrodelni koncert Barbare Celjske z naslovom “Od šansona do pevke”. Naslov je povsem legitimen, saj so priznani glasbeni gostje ves čas plavali med kvalitetnimi glasbenimi žanri, vse od šansona do popevke.

Izjemen koncert je nastal v organizaciji Rotary kluba Barbara Celjska v sodelovanju s Hišo kulture Celje, posvečen pa je bil 15. obletnici ustanovitve društva Hospic, Območnega odbora Celje. Izkupiček koncerta je bil tako tudi tudi letošnje leto delno namenjamo za štipendijski fond Rotary kluba Barbara Celjska, s katerim pri šolanju pomagajo mladim talentom, del pa društvu Hospic, Območnemu odboru Celje. Tomaž Fluderik, predsednik Rotary kluba Barbara Celjska je ravno zaradi dobrodelnosti Celjanov lahko izročil predsednici odbora društva Hospic iz Območnega odbora Celje vrednostni bon v višini 2000 evrov.

Na 8. dobrodelnem koncertu Barbare Celjske so nastopili Nuška Drašček, Boštjan Korošec, Željka Predojević, Jure Ivanušič, Eva Hren in Vita Mavrič, ves čas pa so jih spremljali nadebudni mladi celjski glasbeniki Anja Jamšek, Marika Przybyl, Špela Pirnat, Maša Tomc, Nejc Škofic, Mihael Strniša, Gašper Salobir, Leon Firšt, Jan Gregorka in Anže Žurbi pod vodstvom Simona Dvoršaka.

Željka Predojević, Vita Mavrič, Eva Hren, Nuška Drašček, Jure Ivanušič in Boštjan Korošec.
Željka Predojević, Vita Mavrič, Eva Hren, Nuška Drašček, Jure Ivanušič in Boštjan Korošec.

Obiskovalci so lahko uživali ob glasbenih presežkih, kot so Lastovka, Quando, quando, quando, Stare Ljubav, Poetični monolog, Šuštarski most in Novoletni valček, vseh šest gostujočih glasbenikov pa je ob zaključku koncerta za piko na i združilo svoje moči v pesmi Vrtiljak. Dobrodelni dogodek pa s tem še zdaleč ni bil končan, saj so se lahko obiskovalci koncerta še po njem družili dolgo v noč ob rujni kapljici.

Nekaj utrinkov iz samega koncerta pa smo za vas zbrali v spodnjem video posnetku in fotogaleriji.

 

[simpleviewer width=100% height=700 id=717]

F/T/V: Tina Ožvald

polsi-wellness-klik