Bi želeli nastopiti v filmu? Vabljeni na avdicijo!


V torek, 20.3. bo v Mladinskem centru Celje potekala filmska avdicija in sicer med 15. in 18. uro v v temni sobi za sestanke in koncerte. Iskali bodo igralce za glavne, stranske in statistične vloge v filmu žanra akcija/triler, dolžine približno 60 minut.

Vodja projekta Dejan Kojić nam je o načrtovanem snemanju filma povedal:

Film, ki ga snemamo, je v Angleškem jeziku in je žanr Akcija/Triller. Za razliko od preteklih projektov bo film veliko zahtevnejši in daljši (okoli 60 min).

Pred dvema letoma smo nekateri ljubitelji filma ugotovili, da imamo talent v ustvarjanju filmčkov. Prvi projekti niso bili daljši od osmih minut, a snemali smo jih tudi po devet ur.

Vedno smo uživali v ustvarjanju teh projektov in v užitek nam je bilo gledati izraze naših prijateljev, njihove reakcije na naše delo. Ob vsakem novem projektu smo pri svojem delu napredovali, vendar smo začutili, da v SLO jeziku ni mogoče pokazati toliko, kot je možno v kakšnem drugem. Zato sem se odločil, da napišem scenarij v angleškem jeziku.

Prevzele so me ideje Hollywoodskih filmov, v katere avtorji vložijo vse in še več. Scenarij za film, ki ga nameravamo posneti, je dolg 60 strani in vsebuje vse od akcije, psihologije, napetosti, romantike in strahu.

Na torkovi avdiciji bomo udeleženim predstavili idejo filma in vsak, ki se bo potegoval za vlogo z dialogom, bo dobil paragraf/stavek iz scenarija, ki ga bo odigral ustno, obenem pa bo moral pokazati izraz z mimiko telesa pred opazovalci in kamero. Na njej si bo svojo igro ogledal in lahko ocenil tudi sam.

Moj nasvet je, da se mora  igralec v igro povsem prepustiti in pozabiti na dogajanje okoli sebe ( kamere, občinstvo, trema itd.).  Za vse nas so pač to začetni koraki, saj še nihče še ni izkusil takšne zahtevne igre v živo.

Iskali bomo tudi določeno število statistov.  Znanje angleškega jezika pri tem ni potrebno.

Po končanem snemanju in montaži bo film premierno prikazan v kinu in poslan v Los Angeles, London in Beograd, na razne Agencije za filmske talente.

Vodja projekta Dejan Kojić vse zainteresirane vabi na torkovo avdicijo.


*Promocijska novica