Boemski večer Bedrača in kompanije


“Mala dvorana” celjskega kina Metropol je zadnje ure zadnje sobote v letu 2012 gostila četrti boemski večer plodovitega domačega pesnika in glasbenika Danija Bedrača, ki je poleg sebe na odru predstavil še nekaj ustvarjalcev.

Prav tako večstranski občasni Celjan Matej Krajnc je med drugim predstavil pesem o celjskem posebnežu, ki je zaznamoval njegova gimnazijska leta, po njem pa bo poimenovana tudi njegova prihajajoča knjiga.

Za medregijsko zvočno sliko je poskrbel umetnostni zgodovinar Boštjan Soklič, ki najbolj znan kot ustanovni član skupine Tantadruj, ki se je pred leti znova zbrala.

Bedrač je na prireditvi napovedal, da februarja s člani skupine Kladivo, konj in voda v Plesnem forumu pripravljajo nastop ob 30-letnici izdaje Vidovega plesa, njihovega drugega in hkrati zadnjega albuma.  V sklopu priprav je na Metropolov oder stopil tudi Mirko Videčnik Sine.

Poleg moške ekipe se je na odru predstavila tudi celjska pesnica Alenka Kveder, ki je razgrnila del natranjosti svoje aktualne zbirke Lunini o(d)pilki.

bR