Božič s Slovenskim oktetom v Domu sv. Jožefa 2015 (foto, video)


DSCN7295 (Kopiraj)DSCN7315 (Kopiraj)Za božič se je v popoldanskih urah marsikdo odpravil v Dom sv. Jožefa, kjer je ob 16. uri potekal božični koncert Slovenskega okteta. To je bil že tretji koncert iz sklopa Glasba na hribu.

Lepoto božičnih občutij so skušali v glasbo prenesti mnogi skladatelji. V božični glasbi so toni ubrani tako, da v nas obudijo milino in podobe iz otroštva, radost božične noči, angelsko petje, veselje nad rojstvom in novim življenjem. To lepoto nam je v teh prazničnih dneh prinesel Slovenski oktet z organistko Urško Vidic.

V sedanji zasedbi, ki se je pomladila konec leta 2014, je združeno osem glasbenikov: od učiteljev glasbe in učiteljev petja do koncertnih in opernih pevcev – solistov. Pod umetniškim vodstvom Jožeta Vidica Slovenski oktet sestavljajo še Vladimir Čadež, Tim Ribič, Marjan Trček, Janez Triler, Darko Vidic, Janko Volčanšek in Matej Voje.

Slovenski oktet je obiskovalcem Doma sv. Jožeta postregel z najlepšimi božičnimi skladbami, s čimer so pričarali pravo božično vzdušje in enostavno očarali. Nekaj utrinkov s petkovega koncerta si lahko ogledate v spodnjem video posnetku in fotogaleriji.

[simpleviewer width=100% height=700 id=926]