Božično-novoletni koncert MeMPZ in orkestra I. gimnazije v Celju 2023 (foto, video)


Celjski dom je sinoči gostil božično-novoletni koncert, ki ga je izvedel Mešani mladinski pevski zbor in orkester I. gimnazije Celje pod izkušenim vodstvom dirigentov Tomaža Marčiča ter Petra Tovornika.

V praznično obarvanem Celjskem domu je sinoči odjeknila čarobna harmonija glasu in inštrumentov. Zbor je navdušil občinstvo z izvedbo skladb, ki jih bo v prihajajočih mesecih mogoče slišati na dveh prestižnih nastopih v Ljubljani (Upanje, Requiem, Glej ta naš svet in Exsultate).

Pevska skupina Reunion (Foto: Simon Valant)

Oktet Kajuh, ki deluje v razširjeni zasedbi štirinajstih izjemnih pevcev, je občinstvo prevzel z izvedbo skladb Benedictus in Zvezde na nebu žare. Posebno noto večeru pa je dodala pevska skupina Reunion, sestavljena iz nekdanjih dijakov I. gimnazije v Celju, s skladbami Barčica, Kaj bi te vprašal ter Pobratimija.

Vlogo večernje voditeljice je odlično opravila dijakinja 4. letnika Lana Mastnak, ki je povezovala dogajanje med skladbami in prispevala k sproščenemu vzdušju.

Dijakinja Lana Mastnak in ravnatelj dr. Anton Šepetavc (Foto: Simon Valant)

Obiskovalci so bili deležni vrhunske glasbene izkušnje, saj so pevci in glasbeniki pod vodstvom dirigentov Marčiča ter Tovornika pričarali izjemno uigrane melodije. Vzdušje je bilo dodatno popestreno z motivacijskim nagovorom ravnatelja I. gimnazije v Celju, dr. Antona Šepetavca, ki je bil poln hvale in lepih besed na račun vseh sodelujočih.

Mešani mladinski pevski zbor in orkester I. gimnazije Celje sta znova dokazala svojo umetniško odličnost ter navdušila in ganila srca občinstva. Preverite še video izseke in fotogalerijo.