Božično-novoletni koncert MeMPZ in orkestra I. gimnazije v Celju (foto, video)


Predvčerajšnjim se je v Celjskem domu odvil tradicionalni božično-novoletni koncert Mešanega mladinskega pevskega zbora in orkestra I. gimnazije v Celju z naslovom Rojstvo luči.

Koncert, ki je bil res nekaj posebnega, nosi ime po osrednji točki sporeda – istoimenski kantati skladateljice Tadeje Vulc, kar je bilo kot noviteta krstno izvedeno. Ustvarjalka je božično zgodbo namreč izrazila na nov način in jo postavila v kontekst sodobnega časa.V programu so izvedli Eno je dete rojeno, Alda Kumarja in Lux Aeterno, Steveja Dobrogosza.

Zboru in orkestru I. gimnazije v Celju sta se na odru pridružila še Koroški akademski pevski zbor Mohorjan Prevalje in Akademski pevski zbor Karel Destovnik Kajuh Celje. Izvedbo sta izmenično vodila dirigenta Uroš Jurgec in Tomaž Marčič, oba pa sta nekoč obiskovala I. gimnazijo v Celju. Nekdanji dijaki pa so bili tudi oba solista Manja Vačovnik in Lovro Korošec ter pripovedovalec Jurij Martinčič.

Obiskovalci v lepo polni dvorani so lahko uživali ob izredno uigranih melodijah, ki so jih pričarali pevci in glasbeniki. Dogajanje je z motivacijskim nagovorom, ki je bil poln hvale in lepih besed na račun sodelujočih, začinil ravnatelj I. gimnazije v Celju Anton Šepetavc.

Nastopajoči bodo v mesecu decembru nastopili še v Vojniku in Prevaljah, po novem letu pa še v Ljubljani.

Krajši vpogled o dogajanju v Celjskem domu pa si lahko pogledate na spodnjem videoposnetku.

Simon Valant, foto: Jože Petrak Zajc