Božično-novoletni koncert Šolskega centra Celje 2023 (foto, video)


Sredin večer je v Celjskem domu prinesel čarobno atmosfero ob tradicionalnem božično-novoletnem koncertu Šolskega centra Celje (ŠCC). Nastopajoči so uspeli pričarati pravo Božično pravljico, kakor se je koncert tudi imenoval.

Polno dvorano Celjskega doma so do številnih bučnih aplavzov popeljali člani Mešanega mladinskega pevskega zbora Šolskega centra Celja, ki ga je z zanosom vodil zborovodja Matevž Pušnik, ter pripadniki šolskega banda Eruption pod mentorstvom Metke Jagodič Pogačar. Glasbena sinergija med pevci in glasbeniki je ustvarila edinstveno harmonijo, ki je navdušila občinstvo.

Matevž Pušnik, zborovodja, in Mojmir Klovar, direktor ŠCC. (Foto: David Valant)

Direktor Šolskega centra Celje, Mojmir Klovar, je v svojem nagovoru izrazil globoko zadovoljstvo nad prizadevanji dijakov ter poudaril pomen umetniškega izražanja in skupnostnega duha, ki ga prinaša praznični čas.

Obiskovalci so imeli priložnost uživati v širokem glasbenem repertoarju, ki je segal od tradicionalnih božičnih pesmi do sodobnih glasbenih uspešnic. Vendarle pa je bila večina pesmi praznično obarvanih, kar je ponudilo malce priokusa po božičnem večeru, ki se nezadržno približuje.

Božično-novoletni koncert Šolskega centra Celje je nedvomno pustil pečat in navdihnil vse prisotne, da bodo praznične dni preživeli v duhu glasbe, ljubezni ter skupnosti. Za vas smo pripravili tudi bogato fotogalerijo in krajše video izseke.

Fotogalerija: David Valant