Celje gostilo 30. mednarodni pevski festival


Od 6. do 14. aprila so Celje preplavile pevske melodije, ki jih je spomladanski veter prinesel iz mnogih kotičkov Evrope. Obiskali smo zaključni dogodek 30. mednarodnega pevskega festivala v Celju.

V mesto Celje so prišli in se v njemu predstavili s petjem gostje iz Češke, Ukrajine, Poljske, Rusije, Bolgarije, Madžarske, Latvije in seveda Slovenije. Poleg tekmovanj otroških, mladinskih in dekliških pevskih zborov so festival popestrile tudi razstave, delavnice, skupinsko petje ter posvetovanja.

Prireditelj bienalnega srečanja izbranih mladinskih zborov iz Slovenije in tujine je Zavod Celeia Celje. Zgodovina  festivala sega že v daljne leto 1935 in se je tradicionalno ohranila vse do danes, ko želi vrednotiti in vzpodbujati dosežke mladinskega zborovstva. Dogodek pomembno vpliva tudi na kvalitativno raven pevske kulture mladih.

V spodaj dodanem videu si lahko ogledate in predvsem prisluhnete zaključni prireditvi festivala, kjer so nastopili tekmovalni zbori in mladinski zbori iz celjske regije. Ob njih se je predstavil Mladinski pihalni orkester Glasbene šole Celje in dirigenti Tomaž Faganel, Anne-Marie Cabut, Zsuzsánna Mindszenty, Gudrun Schröfel ter Bernard Belina.

Oglejte si tudi fotogalerijo z zaključne prireditve:

[simpleviewer width=100% height=700 id=358]