Celjska knjižnica ob kulturnem prazniku z razstavo Prešernovih in Maistrovih del (foto)


Praznična sreda je v Osrednji knjižnici Celje poskrbela za bogat kulturni program. Dogodek, poimenovan Prešernovanje, je privabil številne ljubitelje književnosti, ki so se lahko prepustili razstavi del Franceta Prešerna in Rudolfa Maistra, prisluhnili recitalom ter ob figah in figovem žganju debatirali o književnosti. 

Osrednja knjižnica Celje se je ob letošnjem slovenskem kulturnem prazniku pridružila številnim kulturnim ustanovam v Sloveniji, ki so na Prešernov dan obiskovalcem odprle svoja vrata in jim ponudile vpogled v bogato slovensko kulturno dediščino.

dr. Alenka Hren Medved, vodja domoznanskega oddelka (Foto: Simon Valant)

Iz svoje knjižne zbirke so na ogled razstavili prvotiske del Franceta Prešerna in Rudolfa Maistra. Avtorica razstave, ki je na voljo za ogled do konca februarja, je dr. Alenka Hren Medved, vodja domoznanskega oddelka Osrednje knjižnice Celje. Kot je dejala, je dela ob primerni skrbnosti mogoče tudi prelistati, kar obiskovalcem nudi še dodaten čar.

Celjanka Alenka Pečnik, pesnica in predsednica Mestne četrti Center, je z recitali pesmi dodala pridih svežine in umetniškega izraza razstavi. Zaključek kulturnega dogodka pa je zaznamovala direktorica Osrednje knjižnice Celje, Polonca Bajc Napret, ki je predstavila pesmi osrednje gostje, Alenke Pečnik. Navdušeni obiskovalci so predstavitev pozdravili z bučnim aplavzom.

Alenka Pečnik in Polonca Bajc Napret (Foto: Simon Valant)

Za tem so se obiskovalci lahko zbrali na knjižni čajanki ob 13. bralni znački za odrasle. Knjižničarji so bralcem predstavili svoje najljubše predloge z letošnjega seznama priporočene literature, na katerem je 47 naslovov. Letošnje bralno popotovanje bo trajalo vse do začetka decembra, ko se bo odvila zaključna prireditev.

 

Fotogalerija: