Celjski dan trobil in Celjski dan godal


V Glasbeni šoli Celje se zavedajo pomena izobraževanja in nudenja široke palete znanja njihovim učencem in dijakom. V ta namen na šoli organizirajo številne mojstrske tečaje, ki jih vodijo domači ali mednarodno priznani predavatelji.

Po Celjskem dnevu saksofona, ki so ga gostili v začetku januarja, so sredi meseca izpeljali tudi Celjski dan trobil. Mojstrske tečaje so vodili izjemni glasbeniki trobilci Matej Rihter (trobenta), Nejc Merc (evfonij) ter Blaž Ogrič (rog). Tudi tokrat so bili seminarji namenjeni njihovim učencem in dijakom trobil, za vse zunanje goste pa je bila možna brezplačna pasivna udeležba na vseh seminarjih.

Januar so zaokrožili s Celjskim dnevom godal, 25. januarja. Priznani slovensk pedagogi in instrumentalisti so mlade godalce navdihnili z novim elanom za delo.

Monika Skalar je vodila mojstrski tečaj za violino, Milan Čunko seminar za violo, Miloš Mlejnik violončelo ter Jošt Drašler kontrabas.

Nekaj dni prej so godalci pripravili izjemen tematski večer Tutti, ki je polno Koncertno dvorano navdušil z različnimi komornimi sestavi in z glasbo za vse okuse, k obisku pa vabijo tudi ostalo pobliko.

Glasbena šola Celje se lahko pohvali, da ima ažurno spletno mesto in profil na omrežju Facebook, ki se mu je pridružil tudi profil na omrežju Instagram.

*slike: GŠC