Celjski ljubiteljski gledališčniki z Linhartovimi priznanji


V okviru programa 61. Linhartovega srečanja, Festivala gledaliških skupin Slovenije, ki ga organizira Javni sklad Republike Slovenije za kulturne dejavnosti, je bila v Šentjurju odigrana ena izmed treh najboljših odraslih gledaliških predstav iz celjske regije

Občinstvo si je tako ogledalo predstavo Fiziki, Gledališča Zarja iz Celja v priredbi in režiji Žige Medveška.

Najboljše predstave je izbral regijski selektor srečanja dramaturg, režiser in igralec dejan Spasić, ki je pripravil tudi izbor prejemnikov nagrad.

Drugi dve izbrani gledališki uprizoritve sta še: Naj živi Karantanija! v izvedbi Dramske skupine KUD France Prešeren iz Vojnika ter Bodice, v izvedbi KUD 567. Prva je bila odigrana v Radečeh, druga pa v Mozirju.

Na srečanju v Šentjurju so podelili nagrade najboljšim posameznikom in skupinam, ki so sodelovali na festivalu gledaliških skupin Slovenije v naši regiji.

Glavna moška vloga: Luka Žerjav, za vlogo Möbius-a v predstavi gledališča Zarja Celje, Fiziki

Glavna ženska vloga: Urška Majcen, za vlogo v avtorski predstavi KUD-a 567, Roza.

Stranska moška vloga: Srečko Centrih, za vlogo Inšpektorja Voss-a, v predstavi Gledališča Zarja Celje, Fiziki.

Stranska ženska vloga: Karmen Kukovič,za vlogo Branimirja, v predstavi Kripl teatra KD Svoboda osvobaja, Slovenske Konjice, Medtem ko rečem še ali prilika o vladarju in modrosti.

Posebna nagrada: KUD 567, Bodice Nuša Komplet Peperko, Urška Majcen in Nuša Ofentavšek, Roza, za inovativen, avtorski pristop