Celjski plesalki v finalu državnega tekmovanja


20200202_145645

Mladi plesalki Glasbene šole Celje Anamarija Prepadnik in Tonka Jurak (obe 1. razred sodobnega plesa) sta se minulo nedeljo udeležili predizbora za Državno tekmovanje mladih plesnih ustvarjalcev OPUS-1.

Predizbor je potekal v Plesnem in gledališkem centru SVŠGUGL v Ljubljani. Nastopili sta z avtorskim duetom “ZVOK NARAVE” pod mentorstvom plesne pedagoginje Sandre Jazbec. Plesalki sta se uvrstili v finale državnega tekmovanja!

Program Plesne pripravnice 1-4 so v Glasbeni šoli Celje uvedli s šolskim letom 2017/2018 kot nadstandardni program. V letošnjem šolskem letu pa so začeli tudi z izvajanjem nadstandardnega programa Sodobni ples, ki je nadaljevanje programa Plesna pripravnica 1-4. Pouk spodbuja otrokov socialni razvoj, saj poteka v skupini, s svojo sistematiko spodbuja otrokov telesni in duševni razvoj – še posebno čustveni, intelektualni, ustvarjalni in umetniški ter čut za estetiko. Hkrati razvijajo sposobnost sproščanja domišljije in ustvarjalnosti, razvijajo vztrajnost in delovne navade, razvijajo sposobnost posnemanja, sposobnost koncentracije ter gibalni, glasbeni ter vizualni spomin.

20200202_152943