Celjski tubisti na Oktubafestu


Zadnji oktobrski četrtek se je v Koncertni dvorani Glasbene šole v Kranj odvil tradicionalni Oktubafest, katerega idejni vodja in mentor je izjemni tubist Uroš Košir, med drugim tudi sodelavec Glasbene šole Celje.

Na koncertu že nekaj let aktivno sodelujejo tudi učenci Glasbene šole Celje in dijaki umetniške gimnazije glasbene smeri, ki jo izvajajo skupaj s I. gimnazijo v Celju, vsako leto pa se jim pridružijo tudi njihovi bivši dijaki, ki študirajo v tujini.

Z raznolikim programom so se predstavili učenci Glasbene šole Kranj, Glasbene šole Kamnik, študenta Visoke šole za umetnost v Bernu in kot že omenjeno, celjski dijaki, ki so predstavili zajeten del programa.

Ob spremljavi pianistke Janje Cerjak so kot solisti nastopili Tobija Smrtnik, evfonij, Gašper Bizjak, evfonij in Domen Lampret, evfonij, v komorni skupini trobil so vsi trije nastopili skupaj s svojim profesorjem Urošem Koširjem (izvedli so delo celjskega sodelavca in skladatelja Davida Beoviča, Sandalphon).

Domen in Tobija sta nastopila še v duetu ter še v komornem sestavu skupaj z bivšima dijakoma celjske šole Nino Tajč (evfonij) in Gašperjem Gortnarjem (tuba), ki trenutno študirata na Visoki šoli za
umetnost v Bernu.

Celjski kolektiv izreka iskrene čestitke vsem nastopajočim, še posebej pa gredo čestitke in zahvala Urošu Koširju za dogodek, ki v naš glasbeni prostor prinaša posebno svežino.