Celjskim kulturnikom se v stoletni stavbi obeta nov domicil


Stavbi nekdanjega dijaškega doma pri nekdanji Srednji ekonomski šoli, zadnja leta sameva, se ob njeni stoletnici obeta oživitev.

Mestno vodstvo je t.i. Kajuhov dom, ki se je pred tem imenoval tudi Slomškov dom, odprlo za javni ogled in zbiranje idej o morebitnih vsebinah.

Številen obisk različnih javnosti je potrdil, da je tovrsten projekt, ki bo omogočil nove dimenzije urbanega dogajanja, precej zanimanja.

Utrinek iz enega izmed prostorov; foto: Celje.info

Kaj in kako naj bi se dogajalo v stavbi je še neznanka, so pa predstavniki ljubljanskega urbanističnega kolektiva Prostorož pojasnili, da si želijo povezati podobne že znane prakse s povsem specifičnimi potrebami in željami Celjanov.

O tem je spregovoril tudi župan Matija Kovač, ki se veseli, da bo z ureditvijo stavbe v Celju za kulturnike na razpolago nemajhnih 1.600 kvadratnih metrov površin.

V domu bi po prenovi svoj prostor dobila društva in tudi nepovezani ustvarjalci s področja gledališča, filma, sodobnega plesa, glasbe, slikarstva in drugih vizualnih umetnosti, pa tudi literati, arhitekti, oblikovalci, …

Obiskovalci so se sprehodili po zaenkrat še praznih prostorih stavbe, na ogleda pa je bila tudi prva predstava.