Celjsko poletje: Večer klasične in romantične glasbe pri Vodnem stolpu (foto, video)


O kakovosti koncerta priča tudi izjemna obiskanost.
O kakovosti koncerta priča tudi izjemna obiskanost.
Aleksandar Kuzmanovski in Katarina Majcen
Aleksandar Kuzmanovski in Katarina Majcen

Poletje v Celju je že v polnem zagonu, kar je dokazal tudi nedeljski koncert pri Vodnem stolpu. Ob pravem poletnem večeru je namreč potekal večer klasične in romantične glasbe, ki je popolnoma napolnil Špital za prjatle.

Nadarjena glasbena ekipa, ki jo sestavljajo Aleksandar Kuzmanovski – violončelo, Katarina Majcen – violončelo, Marta Kuzmanovski Kobenski – flavta, Larisa Čanji – klavir, Maša Mareš – violina, Barbara Tajevič – violina in Katja Žekar – viola je s svojo izvedbo klasičnih in romantičnih pesmi navdušila prav vse obiskovalce.

Sprva so začarali obiskovalce s klasičnimi melodijami izpod peresa J. Öffenbacha, Vivaldija in Tommasa Giordanija, nato pa se odlično vzdušje pred Vodnim stolpom še dodatno stopnjevali in v instrumentalni izvedbi zaigrali uspešnice, kot so Viva la Vida, Tango in Rolling in the Deep, obiskovalce pa so popolnoma obnoreli z venčkom The best of ABBA. Koncert so zaključili s pesmijo Sweet Child O’ Mine od Guns’n’Roses, s čimer so dokazali, da noben izziv zanje ni preveč.

Večer klasične in romantične glasbe je tako popolnoma uspel in pričaral pravo poletno vzdušje. Kako je izjemen koncert izgledal, pa si lahko ogledate tudi v spodnji fotogaleriji in video posnetku.

[simpleviewer width=100% height=700 id=620]

F/T/V: Tina Ožvald

polsi-tabu-odprto-klik