Četrtkov kavarniški večer: hudomušni šansoni z Galom in Severo Gjurin v kavarni Miško Knjižko (foto, video)


Gal Gjurin
Gal Gjurin
Severa Gjurin
Severa Gjurin

Topli večeri, ki kar dišijo po poletju, so v kavarno Miško Knjižko privedli tradicionalne Kavarniške večere. V četrtek zvečer so se tako v priljubljeni kavarni ob Savinji zbrali številni obiskovalci, ki jih niti dežne kapljice ustavile pred uživanjem ob dobri glasbi. Pod okriljem Osrednje knjižnice Celje je namreč potekal večer hudomušnih šansonov z Galom in Severo Gjurin.

Gal in Severa Gjurin veljata na slovenski glasbeni sceni za dva izmed kvalitetnejših glasbenih izvajalcev. Gre za brata in sestro, ki si neizmerno delita ljubezen do glasbe, ravno Gal pa je Severo zvabil iz likovnega okolja na odrske deske. Njuno dolgo poznanstvo, družinska vez in očitna povezanost tako že od otroštva vedno znova kujejo nove ideje, melodije in zvoke. Severo in Gala druži podoben okus za glasbo ter dojermanje glasbe kot živega organizma – vsaka skladba vsakič zveni drugače, izvaja se v živo ter se skoraj neopazno spreminja, pretvarja in odrašča.

Njuna globoka bratsko-sestrska vez in izjemen čut za melodijo ni pustil hladnih niti obiskovalcev kavarne Miško Knjižko, ki so z veseljem pričakali njun koncert hudomušnih šansonov. Na odru se jima je tokrat pridružil tudi kitarist Miha Kraker s svojimi edinstvenimi solažami, občasno pa se je glasbenikom na odru pridružil še Galov sin Kras za podporo. Močno podkovana glasbena zasedba je tako ustvarila prav posebno atmosfero v kavarni, saj so na koncu skladbi Kaj vse bi dal in Tanzanijo prepevali kar vsi skupaj.

Kavarniški večer hudomušnih šansonov
Kavarniški večer hudomušnih šansonov

Kavarniški večeri so se tako zopet izkazali kot zbirališče Celjanov, željnih zares kvalitetne glasbe. Še en kavarniški večer je namreč potekal tudi v petek zvečer z zasedbo Resonanca, ta četrtek pa v kavarni Miško Knjižko ne zamudite prave glasbene ekstaze z Matejem Krajncem, portretom Leonarda Cohena.

Pred objektiv smo povabili tudi Polonco Bajc Napret iz Osrednje knjižnice Celje, ki nam je zaupala več o prihodnjih kavarniških večerih. Vabljeni pa ste tudi k ogledu fotogalerije iz koncerta Gala in Severe Gjurin.

[simpleviewer width=100% height=700 id=599]

F/T/V: Tina Ožvald

Na Polovička.si tokrat ponujamo po 8 brezplačnih vstopnic za filme v kinu Metropol:  Bekas, Tir in Večna ljubimca. Naročite jih tukaj:

polsi-kino-metropol