Člani Leo kluba Celjskih vitezov na izlet peljali otroke celjske regije


leo_izlet_otrokeV soboto, 18. 4. 2015, so člani Leo kluba Celjskih vitezov na izlet peljali otroke celjske regije. Ta izlet je bil del novega projekta, katerega so poimenovali Svež veter. Namen projekta je, da osrečijo otroke in jih peljejo z organiziranim prevozom na izlet po Sloveniji.

Prvi izlet (v sklopu »svežega vetra«) je bil v Postojnsko jamo, sledil pa je še ogled Predjamskega gradu. Skozi podzemno pokrajino Postojnske jame so se popeljali z električnim vlakom in si od blizu ogledali najslavnejšega prebivalca tega podzemeljskega kraljestva – človeško ribico. Bili so priča fantastičnemu prepletu predorov, rovov, galerij in dvoran. Po ogledu Postojnske jame so otroke peljali na kosilo, nato pa so si odšli ogledat Predjamski grad.

Predjamski grad jim je ponudil edinstven vpogled v gradbene tehnike in iznajdljivost srednjeveških ljudi, ki so iskali in našli varno zatočišče tik ob vhodu v jamo. Ob tej priložnosti se zahvaljujejo upravljavcu Postojnske jame, podjetju Postojnska jama d. d., ki so otrokom omogočili prost vstop. Zahvalili pa bi se tudi vzgojiteljici Romani, ki si je vzela čas in ponudila pomoč pri varstvu ter skrbi za otroke.

Leo klub Celjski Vitezi je zvest legendam o srčnih, pogumnih in iznajdljivih zaščitnikih šibkejših. Z druženjem in skupnim trudom prispeva k čaranju nasmeškov na obraze pomoči potrebnih. Bataljon fantov z idejami, dejanji in srci na pravem mestu, po najboljših močeh pomaga in živi idejo leoizma. Njihov primarni cilj je pomoč slepim in slabovidnim, v dobrih desetih letih delovanja pa so spekter pomoči razširili na vse, ki v svojem življenju potrebujejo pomoč. Predvsem so se posvetili mladim, njihovemu napredku in razvoju. Pomagajo tudi organizacijam, katerih cilj je soroden njihovemu: skupaj želijo čim bolj pripomoči pri razvoju in aktivnem življenju socialno ogrožene mladine.

Celjski vitezi so se javnosti v zadnjih desetih letih predstavili z veliko odmevnimi dobrodelnimi prireditvami. Med drugim so uspešno organizirali koncert Perpetuum Jazzile in v sodelovanju s Sititeatrom gledališke predstave »Fotr«, »Jamski človek«, »Star fotr«, »Rojen v Jugi« ter »Mulc te gleda«. Poleg omenjenih izpstavljajo tradicionalno akcijo, in sicer Miklavževanje. Vsako leto namreč na pediatričnih oddelkih celjske bolnišnice organiziramo obisk Miklavža in tako privabljamo nasmeh na usta bolnih otrok.

 Vir in foto: Urh Tržan, predsednik Leo kluba Celjski vitezi Celje