Cvetna nedelja v Celju 2017 (foto)


Že od devetega stoletja v nedeljo pred Veliko nočjo praznujemo Cvetno nedeljo. Ljudje k maši prinesejo različno cvetje, ki ga duhovnik blagoslovi.

Praznik izhaja iz svetopisemskega izročila, da so ljudje pred Jezusa Kristusa ob njegovem prihodu v Jeruzalem metali oljčne ali palmove veje, iz česar je nastala nekakšna preproga, po kateri se je sprehodil na osličku.

S cvetno nedeljo se začne veliki teden, ko se kristjani spominjajo še zadnjih Kristusovih dni življenja, do smrti na križu in vstajenja kot odrešenja človeštva.

Blagoslova cvetja so se udeležili tudi mnogi Celjani. Utrinke izpred celjske stolne cerkve sv. Danijela si lahko ogledate v fotogaleriji.

[ngg_images source=”galleries” container_ids=”523″ display_type=”photocrati-nextgen_basic_thumbnails” override_thumbnail_settings=”1″ thumbnail_width=”170″ thumbnail_height=”120″ thumbnail_crop=”1″ images_per_page=”12″ number_of_columns=”4″ ajax_pagination=”1″ show_all_in_lightbox=”0″ use_imagebrowser_effect=”0″ show_slideshow_link=”0″ slideshow_link_text=”[Show slideshow]” ngg_triggers_display=”never” ngg_proofing_display=”0″ is_ecommerce_enabled=”1″ order_by=”filename” order_direction=”ASC” returns=”included” maximum_entity_count=”500″]E. B.

hokej-polsi-klik