Dan Afrike z Isiiako Sanouom: Delavnica afriških ritmov na Mestni plaži (foto, video)


V soboto so Mestno plažo prevzeli eksotični afriški ritmi, saj je Celje obiskal Issiaka Sanou, tolkalec iz Burkine Faso. Afričan je obiskovalce Mestne plaže popeljal v svet afriške glasbe z različnimi celodnevnimi delavnicami, ki so se zaključile z nastopom tolkalne skupine Farafinslo.

Pestro dogajanje se je za najmlajše pričelo že ob deseti uri dopoldne, ko je Issiaka Sanou organiziral otroško ustvarjalno-izobraževalno delavnico, kjer je otrokom podrobneje predstavil afriška glasbila in tradicionalkno afriško glasbo. Pod njegovim budnim očesom so otroci lahko izdelovali afriške bobne dunun in se naučili nekaj osnovnih afriških ritmov.

Dan Afrike se je nadaljevali ob 17. uri z delavnico afriških ritmov, ki smo se je udeležili tudi iz uredništva Celje.info. Udeležencem delavnice je Issiaka najprej predstavil osnovne afriške instrumente s poudarkom na tolkalih in pojasnil, kaj v afriški kulturi pravzaprav pomenijo bobni. Nato so se obiskovalci lahko naučili osnovnih udarcev igranja na djembe ter usvojili nekaj poznanih afriških ritmov. Kako jim je to uspevalo, si lahko ogledate na spodnji video povezavi.

Celodnevno dogajanje, ovito v afriško vzdušje, je povzel večerni koncert tolkalne skupine Farafinslo, kjer so tolkalci z igranjem tradicionalnih afriških ritmov obiskovalce popeljali v svet afriške glasbe in na Mestni plaži pričarali pravo afriško energijo.

Celje je tako postalo obogateno še za eno kulturno izkušnjo, ki je na Mestno plažo privabila številne obiskovalce. Utrinke iz dogajanja si lahko ogledate v spodnji fotogaleriji.

[simpleviewer width=100% height=700 id=417]

F/T/V: Tina Ožvald