Dan ljubezni s pesmijo obeležili tudi v Celju (video)


Prejšnji teden so po vsej Sloveniji zaigrali in zapeli pesem Dan ljubezni. Skupina Pepel in kri jo je leta 1975 zapela na evrovizijski popevki na Švedskem, ko sta na odru stala tudi Cejena Tadej Hrušovar in Oto Pestner.

Od takrat pesem pri nas ostaja zimzelena uspešnica in gre za najbolje prodajan slovenski single (malo ploščo) vseh časov. Za svojo po so jo denimo vzeli tudi na Nizozemskem, kjer je ponarodela. Pesem sta izvedla tudi tudi Moskovski državni simfonični orkester in Kraljevi filharmonični orkester iz Londona

Dan ljubezni je dandanes pobuda, da bi se ljudje vrnili k svojim prvinskim vrednotam in da bi skozi prizmo ljubezni pogledali na dogajanje okoli sebe, se poenotili.

Utrinek iz ene od učilnic; foto: OŠFK

Tokratni vseslovenski Dan ljubezni je bil 12. po vrsti, z njim pa so se povezale različne generacije.

V projektu je sodelovala tudi Osnovna šola Fran Kranjca iz celjskih Polul. Na prireditvi jih je obiskala organizatorka in pobudnica Dneva ljubezni, Mateja Lavrič.

Učiteljica s tamkajšnje šole, Mateja Lajh, je ob tem poetsko zapisala: “Vse preveč je besed, ki zaidejo s poti. Slabih novic, ki nas vodijo narazen. Zato mi raje povemo z glasbo.”