Davor Mikulić z GŠ Celje prejemnik Gerbičevega priznanja


Prejemniki Gerbičevih nagrad in priznanj (foto: Ljubo Vukelič)

Davor Mikulić, učitelj na Glasbeni šoli Celje, je prejemnik priznanja Frana Gerbiča za izjemne uspehe na področju glasbene vzgoje in izobraževanja ter glasbenega poustvarjanja.

Davor Mikulić. Foto: GŠ Celje

Letos so podelili Gerbičeve nagrade in priznanja za leti 2020 in 2021, saj je, zaradi pandemičnih razmer, lansko leto prireditev odpadla. Med dobitniki priznanja Frana Gerbiča za izjemne uspehe na področju glasbene vzgoje in izobraževanja ter glasbenega poustvarjanja za leto 2020 je tudi učitelj na oddelku nauka o glasbi in petju na Glasbeni šoli Celje Davor Mikulić.

Davor Mikulić

Davor Mikulić se je rodil leta 1968 v Sisku na današnjem Hrvaškem, živel pa v danes dobro znani Petrinji. V 7. razredu osnovne šole je začel z učenjem glasbene teorije, v Sisku pa dokončal srednjo glasbeno šolo, smer petje. Kljub temu, da je bil sprejet tudi na glasbeno akademijo v Ljubljani, se je odločil za zagrebško, ki jo je uspešno zaključil leta ’94. Takrat je tudi sprejel delo na Glasbeni šoli Celje. Velik izziv mu je predstavljal predvsem nov jezik, ki ga je moral osvojiti, kljub temu, da je nekaj osnov že dobil od babice po očetovi strani, katera izvira iz Bizeljskega.

Je družinski človek, ki je razpet med Celjem in Čakovcem, kjer je zaposlena njegova žena. Ima tudi dve hčeri, ki ju je posebej pogrešal ob koronskih omejitvah prehajanja mej. Družini pripisuje veliko vlogo, saj brez razumevanja in podpore svojih najbližjih ne bi šlo. Obiščejo ga tudi v knežjem mestu.

Poleg glasu, za katerega pravi, da je najlepši in najtežji instrument, igra tudi klavir. V GŠ Celje je zelo zadovoljen in srečen, saj mu zagotavlja dobre pogoje za delo in dodatno izobraževanje. Tako pravi, da so s skupnimi močmi prišli do individualnega Gerbičevega priznanja. To je eno izmed 116 nagrad in priznanj, ki jih je prejel do sedaj. Od teh je 69 slovenskih, ostalo so mednarodne.

Tudi na celje.info Davorju Mikuliću želimo še veliko uspeha in poslušnih učencev.

 

DejC